10x muziek die je moet kennen | rock, pop & country

0

“Music is the strongest form of magic”

Muziek is goed voor zo veel dingen. Door muziek kunnen we ons gevoel uiten. Muziek laat ons even ontsnappen aan de realiteit. Door muziek klinken de woorden die we niet kunnen spreken. Elk lied verteld een verhaal. Elk lied is gebonden aan herinneringen. En onze keuze in muziek verteld ons iets over wie we zijn.

Er zijn zo veel getalenteerde artiesten, waarvan we er al een hele hoop kennen maar zeker nog niet allemaal. Mensen die je vertellen over nieuwe muziek zijn belangrijk, want die mensen verbreden je keuze. Ze geven je nieuwe dingen om te ontdekken en van te houden. Daarom vertel ik vandaag over een paar bands/artiesten en hun muziek, die ik heb leren kennen door anderen mensen.

#1 This Wild Life

This Wild Life is een band die bestaat uit twee mannen, genaamd Kevin Jordan en Anthony Del Grosso. Samen vormen ze een akoestisch rock duo. Ze zijn actief sinds 2010 en tot nu toe hebben ze 4 albums uitgebracht. Eerst vormde ze een pop punk band met de leden van de band The Messenger, maar ze zijn toch weer uit elkaar gegaan, want hun aandacht lag voornamelijk bij de akoestische liedjes. Mijn favoriete album is Clouded.

#2 Neck Deep

Neck Deep bestaat uit vijf leden: Ben Barlow, Matt West, Dani Washington, Fil Thorpe-Evans en Sam Bowden. Ze zijn actief sinds 2012 en inmiddels hebben ze drie albums uitgebracht. Ze zijn een pop punk band met geweldige liedjes! Mijn favoriete liedje is December van het album Life’ Not Out To Get You.

#3 The Fratellis

The Fratellis zijn drie jongens genaamd Jon, Mince en Barry Fratelli. Ze vormen een rock band en zijn begonnen in 2005. Jon is de lead zanger en speelt gitaar en piano. Barry speelt de bas gitaar en is de tweede zanger. Mince drumt voornamelijk maar speelt ook wel eens akoestische gitaar. Tijdens het touren gaat Will Forest ook mee. Hij speelt piano en keyboard. Inmiddels hebben ze vijf albums uitgebracht en drie awards gewonnen. Mijn favoriet album is We Need Medicine.

#4 The Giving Moon

The Giving Moon is een jonge alternatieve rock band. Sean Seales en Ryan Brasley begonnen de band en later kwamen Adam Suto en Nathan Melville hier nog bij. Sean en Adam zijn de gitaristen. Ook zingt Adam met Ryan en Nathan is de drummer van de band. Ze maken grote sprongen in hun carrière en brengen steeds meer muziek uit. Verder hebben ze een heel mooi geluid en een hele vette stijl.

#5 Lynyrd Skynyrd

Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southernrockband. Ze zijn begonnen in 1964 en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Wel hebben ze een 10 jaar lange pauze genomen van 1977 tot 1987. Ze spelen bluesrock, hardrock en country. Hun bekendste lied is Sweet Home Alabama. De huidige leden zijn Johnny Van Zant, Gary Rossington, Rickey Medlocke,
Michael Cartellone, Mark Matejka, Robert Kearns, Peter Keys. Deze band is echt één van mijn favorieten. Ze maken heerlijke muziek waar goed op kunt dansen en meezingen.

#6 Dirty Pretty Things

Ze waren maar een korte tijd actief, namelijk van 2005 tot 2008. In die tijd hebben ze wel hele vette muziek gemaakt. Carl Barât, Didz Hammond, Gary Powell en Anthony Rossomando waren de bandleden. Ze spelen indie rock en hebben twee albums uitgebracht. Mijn favoriete lied van hun is Bang Bang You’re Dead.

#7 Rich People Food

Ze zijn nog niet heel bekend, maar ze hebben wel al twee albums uitgebracht. De band bestaat uit drie mannen en één vrouw. Ook hun stijl is indie rock. Mijn favoriete lied van Rich People Food is Run Run Riot.

#8 Meat Loaf

Meat Loaf is een Amerikaanse rockzanger. Hij is geboren als Marvin Lee Aday, maar hij werd bekend als Meat Loaf. Zijn eerste hit was Paradise By The Dashboard Light. Later won hij een Grammy voor zijn lied I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That). Dit zijn ook meteen mijn twee favoriete liedjes van hem. Meat Loaf werd ook erg bekend doordat hij Eddie speelde in The Rocky Horror Picture Show speelde in 1975. Hij is actief geweest van 1968 tot nu!

#9 Hayley Kiyoko

Ze is zangeres, actrice en songwriter. In 2007 begon ze met zingen en ze is nu nog steeds actief. Ze speelt een hele boel instrumenten waaronder piano, de drums, gitaar en bas gitaar. Haar liedje Girls Like Girls is mijn favoriet!

#10 The Calling

The Calling is een band bestaande uit twee mannen genaamd Alex Band en Aaron Kamin. Alex is de zanger en Aaron de gitarist en samen vormen ze een rockband uit LA. Ze hebben twee albums uitgebracht, waarvan mijn favoriete lied Keep Your Hands To Yourself is. Het heeft soms ook een beetje een country vibe.

Dit waren de 10 bands die ik graag wilde delen. Misschien ziet er iets voor je tussen, ik hoop het! Veel luisterplezier en geef het door aan de mensen om je heen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here