5 keer leuke psychological facts

0

Het gehaaste Nederland heeft last van onaangenaam gedrag. Mensen vinden het moeilijk om elkaar gedag te zeggen op straat. Ze staan alleen maar te kijken op hun schermpje. Het enige waarvoor de mensen opkijken, is om te zien dat de NS vertraging heeft. Wellicht is dit het juiste moment om een praatje te beginnen met degene die aan je zijde staat. In deze psychogical facts komen vijf onderwerpen te staan die worden uitgelicht.

Psychological facts keuzes

 1. Wanneer iemand je advies geeft en je reageert met ‘Je hebt gelijk.’
  Meestal wordt het niet gewaardeerd als je zegt ‘I know’. Wanneer je zegt dat iemand gelijk heeft, geef je aan dat degene wordt gewaardeerd. Dit zorgt voor een veel prettigere samenwerking. Dat kan zeer handig zijn. Het zorgt er tevens voor dat de ander zich gehoord voelt. Wanneer je iemand geen gelijk geeft, dan zeg je dit uiteraard ook. Eerlijkheid duurt het langst.
 2. Emotionele pijn duurt 10 tot 20 minuten.
  No way! Misschien hebben ze ergens wel een beetje gelijk. Degene die dit heeft geschreven is hoogstwaarschijnlijk sneller over de schok heen van een overleden persoon of het beëindigen van een relatie. De pijn die je na deze 20 minuten ervaart, heeft ermee te maken dat wij als menszijde gaan piekeren. Daardoor beleven we de emotionele pijn langer.
 3. Neem dingen niet zo persoonlijk op.
  Het kan kwetsend overkomen als iemand commentaar op je levert. Dit kan pijn doen, maar zegt dit meer over jou of over de persoon die het zegt? Houd dit in het achterhoofd. Wanneer je van iemand hoort dat er iets mis ging. Kun je ook bedenken: niet alles is mijn schuld. Wat heb jij daaraan gedaan?
 4. Rechts voor gericht luisteren en links voor muziek
  Eén van de psychological facts op het internet was deze. Zo blijkt dat je linkeroor beter is in het luisteren naar muziek. Eerlijk gezegd denk ik dat ook zo te kunnen voelen. Het rechteroor gebruik je het best wanneer je naar iemand luistert. Bijvoorbeeld in een gesprek of met een uitleg.
 5. De eerste traan 
  Deze fact heeft te maken met links en met rechts, maar ook met pijn. Wanneer je begint te huilen en de eerste traan komt vanuit je linkeroog, dan komt het door pijn. Komt je eerste traan vanuit de rechterkant, dan lach je van plezier. Dat is een leuk weetje, toch? Wat je ermee moet, geen idee. Leuk om te vertellen tijdens een feestje.

Psychological facts tranen

Dit zijn de eerste vijf psychological facts die ik met jullie heb gedeeld? Wat vonden jullie ervan? Sluit dit goed aan bij een magazine of lees je liever iets anders?

Al deze feiten komen van Pinterest. Ik heb hier mijn eigen invulling aangegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here