Amy over haar pescotarische dieet

1

Iets over Amy van The Pink Perfectionist

Amy is 24 jaar en blogt al 4 jaar dagelijks op www.thepinkperfectionist.be, voornamelijk over beauty en lifestyle. Amy heeft een ontstekingsremmend dieet en hierdoor eet ze pescotarisch. Dit houdt in dat ze geen vlees eet, maar wel vis, daarnaast eet ze ook zo weinig mogelijk koolhydraten. Haar verhaal lees je hier.

Amy, waarom heb je een ontstekingsremmend dieet?

Sinds een paar jaar weet ik dat ik lipoedeem heb, een chronische ziekte. Hierdoor houden mijn benen enorm veel vet en vocht vast, waardoor er dus ook vetbulten ontstaan. Hierdoor zijn mijn benen 3 kledingmaten groter dan mijn bovenlichaam en heb ik ook enorm veel pijn. De vetbulten ontsteken ook en daardoor heeft de vaatchirurg in het ziekenhuis mij dit dieet aangeraden.

Hoe ben je erop gekomen om pescotarisch te eten? 

Mijn dieet bestaat uit 3 voedselgroepen. Groep 1 zijn de zaken die ik veel moet eten (donkere groenten, felgekleurd fruit en vis), groep 2 mag ik af en toe eten en groep 3 mag ik uitzonderlijk bij speciale gelegenheden. Kip en kalkoen staan in groep 2, rund en varken staan in groep 3. De diëtist heeft dus beslist dat ik best geen vlees meer kan eten vanwege mijn gezondheid. Ook koolhydraten moet ik vermijden!

Merk je lichamelijk veel verschil aan je lichaam doordat je geen vlees meer eet?

Jazeker! Sinds ik pescotarisch en koolhydraatarm eet merk ik enorm veel verschil. Ik houd veel minder vocht vast en ik ben zelfs al 10 cm kwijt op mijn buik. Ik wist niet dat vlees en vet zoveel met elkaar te maken hadden. Het is echt ongelofelijk hoeveel verschil ik merk sinds ik dit dieet volg. Mijn benen zien er ook al veel strakker en minder bobbelig uit!

Is het lastig voor je om je aan dit dieet te houden?

Eerlijk? Ja. Ik heb 24 jaar lang dezelfde eetgewoontes gehad met daarin veel vlees en koolhydraten. Ik moest het echt aanleren om vis te bereiden én om groenten lekker te vinden. Inmiddels ben ik dol op komkommer, courgette, spinazie, … Dingen die ik vroeger écht niet lustte. Toch blijft het lastig, want ik kan helaas niet snel even een hamburger bij de McDonalds halen. Ik moet namelijk echt beter nadenken bij alles wat ik in mijn mond stop.

Eet je naast vis ook wel eens vleesvervangers?

Nee, want ook vleesvervangers en glutenvrij brood mag ik niet volgens mijn dieet. Vleesvervangers worden toch nog vaak gepaneerd en ook gepaneerde dingen mag ik niet eten. Ik vind het ook niet echt lekker en ik mag wel nog altijd vis eten. Ik geniet ook gewoon meer van pure en verse groenten die ik zelf direct klaarmaak.

Is het makkelijk om dingen te doen in onze maastchappij, zoals uiteten gaan, als je geen vlees eet?

Ja en dat heb ik best onderschat! Ik dacht echt dat het een enorme aanpassing zou zijn om buiten de deur te eten maar restaurants houden er steeds meer rekening mee. Er worden steeds meer mensen vegetariër of vegan en ik merk dat de maatschappij in positieve zin mee evolueert. Familie en vrienden hebben er ook veel begrip voor, al vinden ze het wel lastig om pescotarisch of vegetarisch te koken.

Meer verhalen lezen? Lees hier over koolhydraat arm dieet met Mieke.

Heb jij ook een speciaal voedingsdieet die je wilt delen? Stuur dan een mailtje naar info@luxelifelover.com en wie weet komt jouw verhaal dan hier.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here