Filmrecensie | Everything, Everything

0

Het is bijna niet voor te stellen hoe je eigen leven er uit zou zien als je nooit naar buiten zou kunnen. Het leven van de 18-jarige Maddy heeft er niet anders uit gezien. Door de ziekte van Maddy heeft ze haar hele leven binnen de muren van haar huis doorgebracht.

De film Everything, Everything is een boekverfilming geschreven door Nicola Yoon. De film is vanaf 17 augustus 2017 te zien in de Nederlandse Bioscopen.

Wat gebeurt er als je nooit buiten komt? Wanneer je geïsoleerd wordt van de buitenwereld, maar verder een gewone tiener bent? Maddy wordt direct verliefd op de nieuwe buurjongen Olly zodra ze hem ziet en het is wederzijds. Alleen is het lastig om een relatie te hebben met iemand die je niet kan voelen. Met iemand die je niet kan spreken of met iemand bij wie je niet dichter dan drie meter kan komen, omdat de kans bestaat dat je ziek wordt. Maddy en Olly gaan steeds een stapje verder, totdat het goed mis gaat en alles veranderd.

Trailer (Nederlands ondertiteld)

Beoordeling

Everything Everything is een mooi voorbeeld van een iconisch liefdes cliché met een onverwachte wending. Het is vernieuwend, emotioneel en inspirerend. Het is een film die je kunt blijven kijken en een verhaal die je zal blijven raken. Of je moet geen gevoelens hebben. De onverwachte wending is vernieuwend en verrassend, maar wat die wending is dat zal hier niet verklapt worden.

Hoe zou jij het vinden als je nooit meer naar buiten zou kunnen gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here