Highway one

0

Op dit moment zit ik aan een tafel in een camper. De auto rijdt zo’n honderd kilometer per uur en langs ons racen bomen, bergen, grote blauwe meren en andere auto’s. Op de toppen van de bergen ligt sneeuw, tussen de bomen leven de beren en alle andere auto’s hebben allemaal hun eigen bestemming. Waar ze naartoe gaan is onbekend. Wat ik wel weet is dat we nu allemaal samen zijn. Samen genieten we van de natuur om ons heen, samen rijden we op highway one op de grens van Alberta en Britsch-Colombia.

Canada

Deze zomervakantie spenderen we drie weken in Canada. We zijn er nu bijna een week. In de afgelopen week heb ik meer natuur en wildlife, zoals ze dat hier noemen, gezien dan ooit tevoren. Hier is alles op zijn best. De natuur, de mensen, de stadjes, de dieren en de koffie van Tim Hortens. Overal waar je kijkt is groen. De bomen zijn groot, vol, groen en ruiken naar pure vrijheid. De bergen zijn enorm en laten weten dat moeder natuur hier de baas is. Mensen zijn in staat tot het maken van enorm spectaculaire dingen. Neem bijvoorbeeld highway one, waar we momenteel op rijden. Iemand heeft bedacht om deze weg aan te leggen en er zijn vast heel veel mensen geweest die hebben meegeholpen met het aanleggen van deze weg. Dat is toch indrukwekkend? Als je nagaat wat de mens allemaal heeft bereikt, dan zou je hoogstwaarschijnlijk denken dat de mens het beste is wat de aarde te bieden heeft. Als je hier dan rijd, tussen al die enorme bergen en bedenkt dat de aarde zelf in staat is geweest om dit te creëen, dan voel je je toch weer klein.

In Nederland is het niet normaal dat er een beer langs loopt of dat er chipmunks en eekhoorntjes op schoot springen. Herten en berggeiten lopen in Nederland ook niet dagelijks over de weg. Hier wel. Mens en dier wonen hier naast en met elkaar.

Banff

In Athabasca en Japer ben ik nu geweest. Over een half uur komen we aan in Banff en daarna reis ik door naar The Shuswap, Vernon, Clearwater, The Rocky Mountains en Edmonton. Op deze plekken hopen we nog meer meren, watervallen, bergen en beren te zien. Canada heeft alles wat we normaal in films zien. Countrysides met kleine supermarktjes gemaakt van hout, rodio’s en quats waar de jongeren op racen, maar ook grote steden met de grootste malls en elk merk heeft een eigen winkel. We zijn enthousiast om verder te gaan, see you on the wild side.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here