8x hoogtepunten die je in Canada moet bezoeken

2

In de afgelopen drie weken hebben we enorm veel gezien van West-Canada (Alberta en British Columbia). Het was groot, het was geweldig en het was vooral buitengewoon mooi. Daarom wil ik graag een paar Canadese hoogtepunten met jullie delen.

Jasper

National Park Jasper is een enorm park. Het is zelfs nog groter dan het National Park Banff. Jasper is minder druk bezocht en dus ook rustiger. Onze campsite in Jasper bevond zich midden in de natuur, tussen de bomen, de bergen en de meren. De eerste avond maakten we een avondwandeling en de volgende ochtend werd ik wakker om vervolgens een beer langs me te zien lopen. Neem de Canadese wildlife dus altijd serieus! Die dag hebben we gewandeld door rotsen en watervallen. Ook zijn we naar het stadje in Jasper geweest en hebben we gehiked op de Whistlers Mountain. Vanaf deze enorme berg was er een overdonderend mooi uitzicht.

Banff

Canada

Na twee dagen in Jasper zijn we door gereisd naar National Park Banff. Onderweg zijn we nog meer wild tegen gekomen. Dieren zoals chipmunks, eekhoorntjes, berggeiten, edelherten en bevers. Ook hebben we een stop gemaakt bij de Athabasca Glacier, Lake Louise en verschillende watervallen en meren. De Athabasca Glacier is één van de meest bezochte gletsjers in Noord-Amerika en onderdeel van het Columbia Icefield. Dit hoort weer bij de Canadian Rockies die weer behoren tot de Rocky Mountains die we op meerdere plekken hebben bezocht. Lake Louise is een groot meer dat vlak naast Highway one ligt en bekend staat om zijn felle turquoise kleur. Dit meer is ontstaan uit smeltwater. In dit smeltwater zitten allemaal kleine stukjes berg die het water naar beneden meeneemt door erosie. Het meer heeft zijn betoverende kleur te danken aan de stukjes berg in het water. Ook de Banff Upper Hot Spings zijn ontstaan uit smeltwater. Deze Hot Springs zijn ontzettend heet, maar hebben daarmee ook wel een zeer ontspannend effect. Vanuit het hete water kun je zo naar de Mount Rundle kijken. Een gedeelte van het water komt uit deze berg en het andere gedeelte komt uit de Sulphur Mountain.

Shuswap

In de dagen daarna hebben we gevaren in de grote en de kleine Shuswap. Vlak bij deze meren ligt de Adams River, ook wel bekend als de Scotch Creek, waar we wild water rafting hebben gedaan. De Adams River is een perfecte rivier voor startende en ervaren rafters. Tijdens het raften werd er een pauze gehouden bij een klif waar je vanaf kon springen, dit maakte de hele ervaring nog spannender. Raften in British Columbia is dus een echte aanrader.

Tim Hortons

Ten slotte adviseer ik iedereen een bezoekje te brengen aan de West Edmonton Mall. Dit was voor een hele lange tijd de grootste mall op aarde. In de mall zwemmen zeehonden en pinguins, ook is er een enorm zwembad en een speelpark. Verder zijn er veel winkels en restaurantjes. Op zoek naar een goede koffie? Tim Hortons, ook wel bekend als Timmie’s, is your place to be!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here