Koolhydraatarm dieet met Mieke

Health stories

2

Over Mieke van Miek’s Mind

Mieke is 28 jaar en blogt voor Miek’s Mind. Op maandag tot en met donderdag post zij artikelen over beauty, lifestyle en fashion. Naast haar blog werkt ze parttime en voetbalt ze. Mieke woont in een Brabants dorpje en heeft besloten om koolhydraatarm te eten en ongezonde vetten te laten staan.

Miek's Mind

Mieke, waarom houd je een koolhydraat arm dieet aan?

Het dorpje waar ik woon was in het landelijke nieuws geweest. In de regio Zuidoost-Brabant zijn de bewoners volgens recent onderzoek dikker en ongezonder dan in de rest van Nederland. Ons dorp stond schijnbaar op nummer één. Heel raar, maar goed. Ik ervaar dit niet zo erg. Heel veel mensen in ons dorp zijn toen gestart met weinig koolhydraten en meer gezonde vetten eten, om hun gezondheid te verbeteren.
Ik doe het maandag tot en met donderdag en in het weekend eet ik wat ik wil. Gezondheidsproblemen ervaar ik niet zozeer dus ik deed het meer om wat gezonder te eten.

Merk je veel verschil tussen wel en geen koolhydraten eten?

Merk ik veel verschil? Vanaf december 2016 eet ik koolhydraatarm en ik merk dat mijn kleding iets losser is gaan zitten. Ik eet doordeweeks geen pasta, rijst, aardappelen of brood.

Zijn er dingen die je mist?

Ik ben echt een pasta eter dus die mistte ik in het begin wel. Nu mis ik eigenlijk niets. Je went er op een gegeven moment aan.

Is koolhydraatarm eten een dieet wat je makkelijk kan volhouden?

Het is makkelijk vol te houden, dit komt echter doordat ik het weekend eet wat ik wil. Ik eet dan echt niet alles wat los en vast zit maar eet echt wel een keer frietjes of ik ga uit-eten.
Zeven dagen koolhydraatarm eten zou ik denk ik niet mijn hele leven volhouden. Wanneer je gezondheidsproblemen hebt is dit misschien een ander verhaal. Ik kan me voorstellen dat je gezondheid  dan wel belangrijker is dan elk weekend een frikandel eten.

Is het in onze maatschappij makkelijk om weinig koolhydraten binnen te krijgen?

Ik hoor wel van veel mensen met gezondheidsproblemen dat zij er enorme baat bij hebben. Mensen met een hoge bloeddruk die nu bijvoorbeeld stabiel zijn. Sommige gerechten vind ik ook echt lekker maar soms zitten er ook wat mindere tussen. Dan zie je op de reclame een lekker bord pasta en denk je ‘Hmm ook wel lekker’. Je wordt om je heen bijna voortdurend geconfronteerd met eten. Reclame op tv, social media, noem het maar op. Zo nu en dan maak ik wel uitzonderingen op het dieet. Als een vriendin graag op maandag uiteten wilt gaan, dan maak ik daar geen probleem van.

Onze supermarkt in het dorp heeft de voorraad ook aangepast aan de hand van het koolhydraatarm eten. Zo is er tegenwoordig meer groenten en ook is er een veel grotere voorraad in Griekse yoghurt.
Wij zoeken actief naar recepten maar dat is soms nog wel lastig, omdat er vaak in gerechten gebruik wordt gemaakt van aardappelen, pasta, rijst en andere koolhydraat bevattende producten. Je wilt zelf toch ook wel wat variëren.

Heb jij ook een verhaal wat je wilt delen over jouw dieet? Stuur dan een mailtje naar info@luxelifelover.com en wie weet komt jouw verhaal hierin.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here