5x prachtige natuur monumenten om te bezoeken in Engeland

1

Je verwacht het misschien niet van Engeland, maar Engeland heeft echt prachtige natuur monumenten en natuurparken. Een rondreis door Engeland en Schotland is natuurlijk helemaal geweldig als je van natuur houdt, maar ook van shoppen. Deze combinatie is uniek. Vandaag laat ik vijf prachtige natuur monumenten zien die je zeker moet bezoeken!

Aira Force

Aira Force ligt in Eden. Dit is een prachtige natuurroute die je kan bewandelen. Trek wel oude en fijne wandelschoenen aan, want soms ligt er wat modder. Dit geldt ook voor de andere natuurparken. Dit natuurpark is natuurlijk prachtig, maar ik raad het niet aan om hier met je kinderen heen te gaan. Er staan geen hekken rondom het water en er zijn toch redelijk veel afgronden waar je in kan vallen als je niet goed oplet.

In dit natuurpark kan je een lang stuk lopen. Eigenlijk loop je helemaal naar boven, om vervolgens van het uitzicht en de prachtige waterval te genieten. Daarna kan je via de andere kant terug, waardoor je weer een nieuw deel van het natuurpark ziet.

Lake District National Park

Dit natuurpark ligt in het south lakeland. Het Lake District is natuurlijk al erg bekend. Men zegt dat het er altijd erg druk is, maar dit viel echt reuze mee. Er waren natuurlijk wel mensen, maar het was niet hartstikke druk. De reden hiervoor is het Lake District gewoon hartstikke groot is en iedereen natuurlijk niet naar één plek komt. Er is hier zoveel moois te zien, maar je hoeft je echt geen zorgen te maken dat die plek overspoelt is door andere mensen.

In dit nationale park was een heel groot meer. Hier kon je om heen lopen en ook van de natuur genieten. Als het wat mooier weer is, kan je ook nog eens van het zonnetje genieten op een van de banken of in de bergen. Er waren hier geen dieren te bekennen, behalve een paar koeien.

Kielder Forest

Houd je van schapen? Dan is dit zeker the place to be. Toen we van Edinburgh naar het Lake District gingen, waren we van plan om naar het Kielder Forest te gaan. Dit hebben we dan ook gedaan, maar we wisten natuurlijk niet dat hier gigantisch veel schapen waren. Met als resultaat dat we ruim 6 tot 8 uur onderweg waren naar de volgende bestemming. In plaats van de vier uur die het normaal zou duren..

Het is toch echt een aanrader. Prachtige uitzichten, schapen, bergen, uitgestrekte gebieden en nog veel meer. Als je haast hebt, dan hoef je hier niet te komen. Als je van rust houdt en vooral wilt genieten van het uitzicht en de prachtige dieren om je heen, dan is dit zeker een aanrader.

Als laatste geef ik nog een tip. Als je een gele vlag ziet, denk dan vooral niet dat dat een toeristische attractie is. Wij dachten namelijk dat dat het wel was, maar dat bleek een plek te zijn waar militairen zaten te oefenen met geweren en waar er ook landmijnen konden liggen. Niet echt een fijne plek om te lopen dus. Er staan veel borden om je te waarschuwen, maar als je die borden over het hoofd ziet, dan lijkt het er echt op alsof het een toeristische attractie is.

High Force Waterfall

Deze prachtige waterval ligt in de country Durham, in Engeland. Dit is een van de prachtigste plekken die ik heb bezocht. Je moet een redelijk hoge entreeprijs betalen, maar dat is het zeker waard. Er zit geen tijdslimiet aan het parkeren, dus je kunt er zo lang rondlopen als je maar wil. Bij deze watervallen is er heel veel modder, dus trek hier ook niet je mooiste schoenen bij aan.

Als je klaar bent met de wandeling langs alle watervallen, dan kom je in een dorpje terecht. Hier kan je genieten van een slush puppy of van een broodje bij de supermarkt. Het is een klein dorpje en er is niet heel veel te doen, maar dat maakt helemaal niets uit nu je de watervallen hebt gezien.

Skafell Pike

Dit is een van de weinige dingen die ik helaas niet heb bezocht. Dit is een gigantische berg van ruim 978 meter hoog. Toen wij in Lake District waren regende het heel erg en er stond ook nog eens wind. Niet echt de beste weersomstandigheden om een berg te beklimmen. Als je hier bent en het is mooi weer, dan raad ik het zeker aan om deze berg te beklimmen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here