Recept | Reifkoeken voor iedereen

  0

  Reifkoeken, aardappelkoeken of in het Duits “Reibekuchen”. Super makkelijk en super lekker! Reifkoeken is een geschikte maaltijd voor elk moment en voor iedereen. Je kunt ze namelijk  ook melk- en glutenvrij maken.

  Ingrediënten

  Een ui, een ei, zout, peper, 4 grote aardappelen, een eetlepel (glutenvrij) meel en eventueel een teentje knoflook.

  Bereiding

  Als eerst schil je alle aardappelen en vervolgens rasp je ze tot kleine stukjes in een grote schaal. Zodra je hiermee klaar bent laat je de geraspte aardappelen goed uitlekken in een vergiet. Daarnaast snij je de ui in kleine stukjes. Als je klaar bent met het uitlekken van de aardappelen en het snijden can de uien, dan gooi je de stukjes ui bij de aardappelen in de schaal. Ook doe je het eitje en de eetlepel (glutenvrij) meel daarbij. Roer het mengsel dan tot één geheel. Met zout en peper kun je het geheel even op smaak brengen. Ook kan er eventueel een teentje knoflook worden toegevoegd.

  Verhit nu de olie in de pan. Let op dat deze niet aanbrand, maar zorg dat het wel flink heet is. Als de olie dan op temperatuur is neem je twee eetlepels waarmee je een kleine hoeveelheid van het aardappel mengsel in de pan legt. Dit hoopje druk je plat zodat het een koekje wordt. Ga hiermee door totdat het limiet aantal aan koekjes in de pan ligt. Meestal zijn dit er vier. Ondertussen pak je vast een bord. Hierop leg je een aantal velletjes keukenpapier zodat de koekjes even kunnen uitlekken zodra ze uit de pan komen. Als je dit niet doet is de kans groot dat je uiteindelijk meer vet eet dan reifkoek. Dit proces van scheppen en bakken herhaal je tot het mengsel op is. De koekjes mogen geel tot licht bruin kleuren. Als de randjes bruin en knapperig worden weet je dat ze klaar zijn.

  In Duitsland worden ze vrijwel altijd geserveerd met appelmoes. Ook zijn ze erg lekker met suiker of ketchup. Reifkoeken zijn ook erg goed te combineren met snert (erwtensoep)! Als je voor een groot aantal mensen moet koken, is dit een echte aanrader. Het is melkvrij en kan dus ook glutenvrij én vrijwel iedereen vindt het lekker.
  Veel kookplezier en eetsmakelijk!


  Recept Afdrukken
  Recept | (Glutenvrije) Reifkoeken
  Reifkoeken, aardappelkoeken of in het Duits "Reibekuchen". Super makkelijk en super lekker! Reifkoeken is een geschikte maaltijd voor elk moment en voor iedereen. Je kunt ze namelijk ook melk- en glutenvrij maken.
  Maaltijd Glutenvrij
  Keuken Nederlands
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 10 minuten
  Passieve Tijd -
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Maaltijd Glutenvrij
  Keuken Nederlands
  Prep Tijd 15 minuten
  Kook Tijd 10 minuten
  Passieve Tijd -
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Deel dit Recept

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here