Recept | Frisse zomer lunch

0

Glutenvrij brood is niet altijd even smakelijk. Echter wordt het glutenvrije assortiment in de supermarkt met de tijd steeds groter, eigenlijk mogen we dus niet klagen. Toch is een frisse salade als lunch ook niet verkeerd. Daarom deel ik vandaag mijn twee favoriete glutenvrije salades met jullie.

Griekse Salade

Een Griekse salade wordt vaak gemaakt in laagjes. Als het gewenst is kan het natuurlijk ook gemixt worden. De volgorde van de laagjes is als volgt: sla, komkommer, tomaat, rode ui, groene paprika, feta kaas, Griekse olijven, olijfolie en zeezout. De volgorde in komkommer, tomaat, paprika en ui maakt niet heel veel uit. Het ziet er voornamelijk leuk uit door het kleurpatroon.

Hierbij zijn gelijk alle ingrediënten genoemd. Als je je lunch snel klaar wilt hebben kan je de avond ervoor even de groenten snijden en het in de koelkast bewaren. Dan hoef je de volgende ochtend alleen de laagjes over elkaar te leggen. In totaal kun je met een krop sla, 4 tomaten, 1 groene paprika, 1 rode ui, 1 komkommer, 1 blok feta kaas en 1 potje Griekse olijven voor drie dagen een snelle, frisse, gezonde en glutenvrije lunch maken. De bereiding duurt in totaal ongeveer 15 minuten.

Salade Caprese

salade

Deze salade kent maar drie basis ingrediënten. Tomaat, mozzarella en basilicum. Iedereen maakt deze salade anders. Het verschil zit vaak in de maten waarin de tomaat en de mozzarella worden gesneden. Sommige gebruiken graag snoep tomaatjes en kleine mozzarella balletjes. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan normale tomaten gesneden in plakjes en een grote mozzarella bal gesneden in plakjes. Hierdoor moet er wel meer gesneden worden. Voor een echte snelle lunch is de eerste optie dus beter geschikt.

Ook deze salade maak ik altijd door middel van laagjes. De eerste laag bestaat uit molsla. Dit zijn de bladen van een paardenbloem. Er zit niet heel veel smaak aan, maar geeft de salade wel meer volume. Ook is het goed te combineren met olijfolie en knoflook. De tweede laag bestaat uit de drie eerder genoemde basis ingrediënten, die je om de beurt neerlegt. Als eindresultaat zie je van bovenaf een bloem gemaakt van tomaat, mozzarella en basilicum. Als laatst kan je nog wat olijfolie, zeezout en peper over de salade doen.

Veel plezier met het maken en het genieten van de salades! Heb je het uitgeprobeerd? Laat dan een reactie achter in de comments. We horen graag over je persoonlijke ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here