Tinder liefde – Hoe ik mijn vriend ontmoette

Tinder liefde – Hoe ik mijn vriend ontmoette

“Zit jij op Tinder Merle?! Dat vind ik nou eigenlijk niks voor jou”. Deze zin heb ik van veel vriendinnen gehoord. Tinder is toch die datingapp met die vieze mannen. Ja sommige mannen zitten er maar voor één ding op, maar er zitten ook leuke mannen op. Deze zijn wél op zoek naar een relatie. Mijn vriend heb ik 2,5 jaar geleden via Tinder leren kennen en we zijn nog steeds gelukkig samen. Werkt Tinder liefde dus echt?

Een Tinder profiel

Twee en een half jaar geleden (januari 2015) heb ik in een flauwe bui met een vriendin een Tinderprofiel aangemaakt. Ik was 19 en nooit echt verliefd geweest. Samen met die vriendin hebben we gelachen om allerlei gesprekken die we via Tinder hadden. ‘Wat doet zo’n mooie meid op Tinder?’ of ‘Wanneer kwam je ook alweer langs prinsesje?’. Van dit soort mooie openingszinnen had ik er genoeg. Maar daar heb ik toch niks aan?! Na een maand van deze rare gesprekken, kwam ik erachter dat er ook serieuze gesprekken te voeren zijn. Er zitten ook echt leuke jongens op Tinder!

Zo had ik in februari mijn eerste date met R. Mijn god wat was dit spannend! R kwam uit het westen van het land (ik had mijn kilometers wat ruim ingesteld, haha) en ik kom uit de Achterhoek. We spraken af in Utrecht, hebben daar op een terrasje gezeten en wat door de stad gelopen. Daarna reed ik weer in de trein terug naar huis en dacht: was dit het dan? Ik was niet echt kapot van deze date. Een leuke jongen, maar nee. Niet echt een klik (zouden ze dan in het echt tegenvallen?!). Ik wilde de app eigenlijk van mijn telefoon afhalen, maar mijn vriendin zei nog: houd het nog even. Wat ben ik blij dat ik de app niet verwijderd heb!

De eerste ontmoeting

Halverwege maart 2015 kwam Thijs voorbij. Wat een leuke lach en lief gezicht! Het gesprek was on! Via de chatfunctie op Tinder gingen wij al snel over naar Whatsapp (praat toch makkelijker). Ik had al snel door dat dit een ‘serieuze’ jongen was. Hij vroeg naar mijn opleiding, hobby’s en dat soort dingen. Al snel wist ik veel over Thijs en kwam er een afspraakje. Alleen dit ging niet echt gepland.

Op een vrijdagavond was ik alleen thuis. Ik appte voor de grap naar Thijs dat ik mij verveelde. ‘Zal ik naar jou toekomen?’ was zijn antwoord. Ik dacht dat doet hij niet. En voor ik het wist appte hij dat hij onderweg was. Hellup! Ik zat al in mijn Hello Kitty pyjama. Ik herhaal: Hello Kitty pyjama. Snel trok ik een jeans aan en een hemdje met een blazer. En daar stond Thijs dan voor de deur (in mijn hoofd deed ik een driedubbele check of het echt dezelfde jongen was en dat was hij, misschien zelfs nog wel leuker).

De avond verliep vrij snel. We kletsen heel wat af en kwamen erachter dat we een gezamenlijke hobby hadden: YouTube video’s kijken. Toen hij hoorde dat ik blogde was hij daar ook erg geïntesseerd in (scoor je bij een meisje natuurlijk punten mee, haha). Ondertussen heeft Thijs mijn site in elkaar geknutseld en als er problemen zijn met mijn blog kan ik bij hem tercht. De tijd vloog voorbij en toen kwamen mijn ouders ook nog eens thuis. Ik was helemaal vergeten dat ze naar een feestje waren en rond elf uur weer thuis zouden komen. Het moment dat Thijs zijn schoonouders ontmoette was sneller dan wij zouden denken, haha.

Een lange avond

Een ongemakkelijk moment. Kom je als ouders thuis en zit daar ineens een vreemde jongen naast je dochter op de bank! Thijs stelde zich netjes voor en kletste wat met mijn ouders. Daarna gingen zij naar bed en Thijs en ik kletsten nog verder. Tot zeer laat in de avond. Mijn moeder appte al een paar keer wanneer die jongen weg zou gaan. Dat duurde tot ongeveer 5 uur in de ochtend, haha. Toen waren we pas echt uitgekletst. Dan komt natuurlijk het moment dat je elkaar gedag gaat zeggen. Beide vonden we het erg gezellig, dus ja hoe zeg je dat tegen elkaar. Met een kus of twee misschien, en een knuffel (so cute bedenk ik mij nu).

Verkering?

Twee dagen later kwam Thijs weer langs. Het was weer heel gezellig en toen kwam de vraag: Ga je volgende week mee naar mijn ouders? En hoe moet ik je dan voorstellen? Als een vriendin of mijn vriendin? Hoe schattig wil je het hebben, we vragen niet gewoon: wil je verkering met mij, nee Thijs deed dat op een andere lieve manier. En natuurlijk meteen een check hoe ik erin sta. Mijn vriendin riep ik blij! En zat ik een week later bij zijn ouders op de bank. Ik had verkering en was echt super blij! Het ging misschien allemaal wat snel, maar dat past ook wel bij ons. En als het goed voelt, dan voelt het goed.

Tinder liefde

De klik was er gewoon en twee en een half jaar laten zijn we nog steeds blij bij elkaar.  Het klikt echt super goed tussen ons en we lachen nog steeds heel veel. Volgens mij is dat wel belangrijk in een relatie. Ik zeg: Tinder liefde! Wat ben ik trouwens ook blij dat ik Tinder niet heb verwijderd. Wie weet was ik Thijs dan nooit tegengekomen. Of wel, want het schijnt dat hij vroeger vaak door de straat heeft gefietst waar ik woon. Het moest misschien wel zo zijn, haha.

De klik via Internet

Liefde via internet kan dus prima en Tinder liefde dus ook. Ik denk dat het ook steeds meer een ding van nu is. Het online daten is zeker een goede stap. Online praat je toch makkelijker met elkaar dan wanneer je iemand inhet echte leven tegen komt. Denk je dat er een klik ontstaat, dan spreek je eens met elkaar af. Ik had ook van te voren niet gedacht dat het tussen Thijs en mij zo goed zou gaan. Door het online daten heb ik mijn vriend gevonden en daar ben ik super blij mee!

Wat vind jij van online daten en Tinder liefde?

Een reactie plaatsen