Van vegatarisch naar veganistisch met Yvonne

0

Over Yvonne van Schoonheidspromotie, Kidsblogger en Vegafoodblog

Yvonne Ufkes is getrouwd met Edwin, samen hebben ze drie kinderen. Zes jaar geleden is ze begonnen met een beautyblog genaamd Schoonheidspromotie.nl, na een paar jaar begon het bij haar te kriebelen en is ze uiteindelijk een familieblog gestart met de naam Kidzblogger.nl. Een half jaar later kwam blog nummer drie om de hoek kijken en is ze begonnen met vegafoodblog.nl. Op deze blogs kan ze haar verhaal en energie kwijt.

Yvonne

Wat is de reden dat je van een vegetarisch dieet wilt overstappen op een veganistisch dieet?

Ik ben zelf 20 jaar vegetariër geweest en sinds een half jaar geïnteresseerd in het vegan eten. Het niet eten van vlees bevalt mij erg goed. Door mijn blog ben ik mij meer in het veganisme gaan verdiepen en schrik er van hoeveel leed wij de dieren aan doen. En plantaardig voedsel is veel gezonder en nog eens veel lekkerder ook.

Waarom is een vegetarisch dieet aanhouden niet goed genoeg voor jou?

Geen vlees eten is een goed begin, niet alleen voor het dierenleed maar ook voor het milieu. Bovendien vind ik het heel erg om bijvoorbeeld de melk die eigenlijk voor een kalfje bedoeld is te drinken.

Hoe wil je de overstap gaan maken?

Ik at al geen vlees meer en dat scheelt al een hele hoop. Ik ben toen gestopt met eieren eten en melk drinken. Zo ben ik steeds een stapje verder gegaan. Kaas, kwark etc, heb ik allemaal vervangen voor plantaardige alternatieven.

Wat ga je het meeste missen als je veganistisch bent?

Het gekke is dat ik eigenlijk helemaal niets mis, de meeste vervangers zijn erg smaakvol. Een ei vond ik altijd erg lekker, maar ik mis het nu helemaal niet.

Hoe reageert je omgeving op deze overstap?

“Je moet zelf je eten maar meenemen…”, of “Waarom dan?”. Dat krijg ik vaak te horen. Dan leg ik uit wat voor leed een kip of koe aan gedaan wordt. Of ik zeg gewoon dat veganisten langer en gezonder leven. Mensen denken al snel dat je een ziekte hebt als je vegetariër of veganist bent.

Zijn er andere dingen die je met ons zou willen delen?

De plantaardige keuken is de lekkerste en meest veelzijdige keuken die ik ken. Op mijn website staan heel veel lekkere recepten. Dus als je geïnteresseerd bent in de veganistische keuken, neem dan vooral een kijkje op vegafoodblog.nl

Meer verhalen lezen? Lees dan het verhaal van Amy over haar pescotarische dieet en van Mieke over haar koolhydraatarme dieet.

Heb jij ook een speciaal voedingsdieet die je wilt delen? Stuur dan een mailtje naar info@luxelifelover.com en wie weet komt jouw verhaal dan hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here