Recept | Wentelteefjes en DIY poffertjes

2

Zin in een lekker oud Hollands ontbijtje? Maak dan wentelteefjes of poffertjes, op een creatieve manier. Wil je ze glutenvrij? Geen probleem. Ook zijn deze gerechten erg lekker als dessert.

Wentelteefjes

Wentelteefjes maken is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt vrij weinig ingrediënten nodig. Ook ben je super snel klaar. Eerst pak je er een schaal bij. De hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel wentelteefjes je wilt maken. Vervolgens doe je vier eieren, twee eetlepels basterdsuiker en twee theelepels kaneel in de schaal. Ook kun je vanillesuiker en melk toevoegen, maar als je bijvoorbeeld allergisch bent voor melk, dan verzeker ik je bij deze dat ze net zo lekker zijn zonder. Deze ingrediënten zijn genoeg voor drie personen.

Laat de pan eerst een beetje opwarmen op het vuur en doe er daarna wat boter in. Vervolgens pak je een sneetje brood. Deze doop je in het mengsel dat je hebt gemaakt in de schaal en daarna leg je het in de pan. Je merkt vanzelf wel wanneer je het brood moet omdraaien en wanneer het klaar is. Wentelteefjes zijn erg lekker met poedersuiker, kaneelsuiker of witte suiker erop. Wil je je wentelteefjes glutenvrij? Het enige dat je dan hoeft te veranderen is het brood. Glutenvrij brood wordt tegenwoordig in alle supermarkten verkocht.

DIY Poffertjes

De poffertjes worden per stuk op een buitengewone manier gemaakt. Dit is erg leuk om te doen met vrienden. Het duurt wat langer, je doet het buiten en je doet het samen. Dat maakt het etentje extra gezellig.

Het werkt als volgt:

Drink eerst een paar blikjes frisdrank leeg, of giet de inhoud ergens anders in. De lege blikjes knip/snij je vervolgens door de helft. Als alle blikjes zijn geknipt kunnen de bovenkanten allemaal in de prullenbak. Je gebruikt namelijk alleen de onderkant. Zorg dat je genoeg ruimte aan de onderkant overhoud voor een gaatje. Zet het halve blik ondersteboven op een ondergrond en schuif een brandend kaarsje door het gaatje. De holle onderkant van het blikje ga je gebruiken als pan en het kaarsje verwarmt alles.

In het poffertjes beslag doe je 120 gram zachte boter, 370 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram suiker, 380 ml melk, 4 eieren en 1 tl zout. Zorg dat je ook boter hebt waarmee je kunt bakken in huis hebt. Deze poffertjes kan je natuurlijk ook perfect variëren met poedersuiker, agave siroop of honing.

Wat ga jij maken?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here